Mengde | Enhet | Vare |
---|---|---|
0.5 | pk | fersk timian |
400 | ca-g | jordskokk |
1 | stk | rødbete |
300 | ca-g | semi-integrale-ris |
700 | ca-g | torskefilet |
1 | ss | hvitvinseddik |
0.25 | dl | melk |
litt | pepper | |
litt | salt | |
1 | ss | smør |
2 | ss | sukker |
5 | dl | vann |
6 | dl | vann |
1 | l | vann |
Moment 1 Sett ovnen på 220 grader, og sett 1 l vann på kok i en kjele. Kok ca 300 g semi-integrale-ris i 6 dl vann i ca 20 minutter. |
Moment 2 Skrell og kutt ca 400 g jordskokk i grove biter, og kok i ca 10 minutter (eller til de er møre) i vannet fra punkt 1. |
Moment 3 Skrell og kutt 1 stk rødbete i staver på ca 1x4 cm. Ha rødbetstavene i en kjele sammen med 1 ss hvitvinseddik, 2 ss sukker, 5 dl vann og litt salt. Kok i ca 10 minutter på svak varme. Finhakk 1/2 pk fersk timian. |
Moment 4 Kutt ca 700 g torskefilet i porsjonsstykker, og ha stykkene i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og ha over finhakket timian. Bak i ovnen i 10-12 minutter. |
Moment 5 Sil vannet av kjelen med jordskokk, og kjør til en puré med en stavmikser eller i en blender sammen med 1 ss smør og 1/4 dl melk. Smak til med salt. |
Moment 6 Server timianbakt torskefilet med lettsyltet rødbete og jordskokkpuré. |