Mengde | Enhet | Vare |
---|---|---|
0.5 | stk | agurk |
1 | stk | brokkoli |
2 | stk | gulrot |
250 | ca-g | økologisk couscous |
0.5 | stk | purreløk |
700 | ca-g | seifilet |
litt | aluminiumsfolie | |
1 | stk | fiskebuljongterning |
1.5 | ss | hvetemel |
4 | dl | melk |
litt | olje | |
litt | pepper | |
litt | salt | |
1.5 | l | vann |
6 | dl | vann |
Moment 1 Kok opp 6 dl vann i en kjele. Tilsett ca 250 g økologisk couscous når det koker, og småkok i ca 12 minutter på svak varme. |
Moment 2 Kutt 1/2 stk purreløk i tynne skiver, og fres den i litt olje i en romslig stekepanne på middels varme. Strø over 1 1/2 ss hvetemel og rør godt. Visp inn 4 dl melk (litt om gangen for å unngå klumper) og 1 stk fiskebuljongterning. La dette koke opp under omrøring. |
Moment 3 Skrell og kutt 2 stk gulrot i staver på ca 1x3 cm. Del 1 stk brokkoli i små buketter. Sett 1 1/2 l vann på kok i en kjele. |
Moment 4 Porsjonér og krydre ca 700 g seifilet med salt og pepper. |
Moment 5 Legg fiskebitene ned i den kokende sausen. Senk varmen og legg på et lokk. Eventuelt dekk over stekepannen med aluminiumsfolie. La fisken trekke i ca 10 minutter. Kok gulrot og brokkoli i 3-4 minutter i vannet fra punkt 3. |
Moment 6 Bruk en potetskreller eller ostehøvel, og høvle tynne remser av 1/2 stk agurk. Sett til side i en serveringsskål. |
Moment 7 Server sei i kremet purreløksaus med økologisk couscous og grønnsaker. |