Kokebok

Sei i kremet purreløksaus med økologisk couscous og grønnsaker

22 min Enkel
Ingredienser
 
Mengde Enhet Vare
0.5 stk agurk
1 stk brokkoli
2 stk gulrot
250 ca-g økologisk couscous
0.5 stk purreløk
700 ca-g seifilet
litt   aluminiumsfolie
1 stk fiskebuljongterning
1.5 ss hvetemel
4 dl melk
litt   olje
litt   pepper
litt   salt
1.5 l vann
6 dl vann
"Bla nedover for beskrivelse"

Arbeidsmoment
Moment 1
Kok opp 6 dl vann i en kjele. Tilsett ca 250 g økologisk couscous når det koker, og småkok i ca 12 minutter på svak varme.
Moment 2
Kutt 1/2 stk purreløk i tynne skiver, og fres den i litt olje i en romslig stekepanne på middels varme. Strø over 1 1/2 ss hvetemel og rør godt. Visp inn 4 dl melk (litt om gangen for å unngå klumper) og 1 stk fiskebuljongterning. La dette koke opp under omrøring.
Moment 3
Skrell og kutt 2 stk gulrot i staver på ca 1x3 cm. Del 1 stk brokkoli i små buketter. Sett 1 1/2 l vann på kok i en kjele.
Moment 4
Porsjonér og krydre ca 700 g seifilet med salt og pepper.
Moment 5
Legg fiskebitene ned i den kokende sausen. Senk varmen og legg på et lokk. Eventuelt dekk over stekepannen med aluminiumsfolie. La fisken trekke i ca 10 minutter. Kok gulrot og brokkoli i 3-4 minutter i vannet fra punkt 3.
Moment 6
Bruk en potetskreller eller ostehøvel, og høvle tynne remser av 1/2 stk agurk. Sett til side i en serveringsskål.
Moment 7
Server sei i kremet purreløksaus med økologisk couscous og grønnsaker.
Klikk