Kokebok

Kveite med blomkålkrem, poteter, tomatsalsa og granateple

45 min Enkel
Ingredienser
Mengde Enhet Vare
800 ca-g asterixpotet
1 stk blomkål
0.5 stk granateple
600 ca-g kveitefilet
2 stk plommetomat
0.5 stk sitron
0.5 pk vårløk
1 dl melk
2 ss olivenolje
litt   pepper
litt   salt
1 ss smør
2 l vann

"Bla nedover for beskrivelse"


Arbeidsmoment

Moment 1
Sett ovnen på 220 grader. Sett 2 l vann på kok i en kjele, og kok ca 800 g asterixpotet i en annen kjele i ca 20 minutter.
Moment 2
Kutt 1 stk blomkål i to, og fjern bladene. Kutt blomkålen i buketter, og kok i vannet fra punkt 1 i ca 10-12 minutter.
Moment 3
Finhakk 2 stk plommetomat og 1/2 pk vårløk, og bland sammen med 2 ss olivenolje og litt salt og pepper.
Moment 4
Porsjoner ca 600 g kveitefilet i like stykker, og ha i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og ha over saft fra 1/2 stk sitron. Stek i ovnen i 8-10 minutter.
Moment 5
Sil vannet av blomkålen, og kjør grovt med en stavmikser eller en blender sammen med 1 dl melk1 ss smør og litt salt.
Moment 6
Kutt kun gjennom skallet med en skarp kniv på 1/2 stk granateple, og vri halvdelene i motsatt retning til de løsner. Bruk baksiden av en skje, og bank ut frøene fra hver halvdel (det er frøene som skal brukes!).
Moment 7
Server kveite med blomkålkrem, poteter og tomatsalsa. Topp med granateplefrø.
Klikk