Mengde | Enhet | Vare |
---|---|---|
800 | ca-g | asterixpotet |
1 | stk | blomkål |
0.5 | stk | granateple |
600 | ca-g | kveitefilet |
2 | stk | plommetomat |
0.5 | stk | sitron |
0.5 | pk | vårløk |
1 | dl | melk |
2 | ss | olivenolje |
litt | pepper | |
litt | salt | |
1 | ss | smør |
2 | l | vann |
"Bla nedover for beskrivelse"
Arbeidsmoment
Moment 1 Sett ovnen på 220 grader. Sett 2 l vann på kok i en kjele, og kok ca 800 g asterixpotet i en annen kjele i ca 20 minutter. |
Moment 2 Kutt 1 stk blomkål i to, og fjern bladene. Kutt blomkålen i buketter, og kok i vannet fra punkt 1 i ca 10-12 minutter. |
Moment 3 Finhakk 2 stk plommetomat og 1/2 pk vårløk, og bland sammen med 2 ss olivenolje og litt salt og pepper. |
Moment 4 Porsjoner ca 600 g kveitefilet i like stykker, og ha i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og ha over saft fra 1/2 stk sitron. Stek i ovnen i 8-10 minutter. |
Moment 5 Sil vannet av blomkålen, og kjør grovt med en stavmikser eller en blender sammen med 1 dl melk, 1 ss smør og litt salt. |
Moment 6 Kutt kun gjennom skallet med en skarp kniv på 1/2 stk granateple, og vri halvdelene i motsatt retning til de løsner. Bruk baksiden av en skje, og bank ut frøene fra hver halvdel (det er frøene som skal brukes!). |
Moment 7 Server kveite med blomkålkrem, poteter og tomatsalsa. Topp med granateplefrø. |