Kokebok

Asiatisk lyrform med kokosmelk, ingefær og chili

30 min Enkel
Ingredienser
 
Mengde Enhet Vare
1 pk essenzaris
0.5 stk grønn chili
1/3 pk gulrot
1 bit ingefær
1 boks kokosmelk
1 stk lime
700 ca-g lyrfilet
2 stk plommetomat
litt   pepper
litt   salt
6 dl vann
"Bla nedover for beskrivelse"


Arbeidsmoment
Moment 1
Sett ovnen på 220 grader, og kok 1 pk essenzaris i 6 dl vann i ca 15 minutter.
Moment 2
Skrell og riv 1/3 pk gulrot på et rivjern, og finhakk 1 bit ingefær og 1/2 stk grønn chili. Ha dette i en bolle sammen med saft fra 1 stk lime og 1 boks kokosmelk, og kjør glatt med en stavmikser. Smak til med salt ogpepper. Finhakk 2 stk plommetomat.
Moment 3
Porsjonèr ca 700 g lyrfilet i stykker på ca 3x3 cm, og legg i en ildfast form sammen med plommetomat. Ha over sausen, og stek i ovnen i 10-12 minutter.
Moment 4
Server asiatisk lyrform med kokosmelk, ingefær og chili.
Klikk