Mengde | Enhet | Vare |
---|---|---|
1 | pk | essenzaris |
0.5 | stk | grønn chili |
1/3 | pk | gulrot |
1 | bit | ingefær |
1 | boks | kokosmelk |
1 | stk | lime |
700 | ca-g | lyrfilet |
2 | stk | plommetomat |
litt | pepper | |
litt | salt | |
6 | dl | vann |
Moment 1 Sett ovnen på 220 grader, og kok 1 pk essenzaris i 6 dl vann i ca 15 minutter. |
Moment 2 Skrell og riv 1/3 pk gulrot på et rivjern, og finhakk 1 bit ingefær og 1/2 stk grønn chili. Ha dette i en bolle sammen med saft fra 1 stk lime og 1 boks kokosmelk, og kjør glatt med en stavmikser. Smak til med salt ogpepper. Finhakk 2 stk plommetomat. |
Moment 3 Porsjonèr ca 700 g lyrfilet i stykker på ca 3x3 cm, og legg i en ildfast form sammen med plommetomat. Ha over sausen, og stek i ovnen i 10-12 minutter. |
Moment 4 Server asiatisk lyrform med kokosmelk, ingefær og chili. |