Mengde | Enhet | Vekt | Vare | Artikelnr | Hjemme |
---|---|---|---|---|---|
0.50 | pk | 0.00g | fersk timian | ||
400.00 | ca-g | 0.00g | jordskokk | ||
1.00 | stk | 0.00g | rødbete | ||
300.00 | ca-g | 0.00g | semi-integrale-ris | ||
700.00 | ca-g | 0.00g | torskefilet | ||
1.00 | ss | 0.00g | hvitvinseddik | (H) | |
0.25 | dl | 0.00g | melk | (H) | |
0.00 | 0.00g | pepper | (H) | ||
0.00 | 0.00g | salt | (H) | ||
1.00 | ss | 0.00g | smør | (H) | |
2.00 | ss | 0.00g | sukker | (H) | |
5.00 | dl | 0.00g | vann | (H) | |
6.00 | dl | 0.00g | vann | (H) | |
1.00 | l | 0.00g | vann | (H) |
Moment 1 Sett ovnen på 220 grader, og sett 1 l vann på kok i en kjele. Kok ca 300 g semi-integrale-ris i 6 dl vann i ca 20 minutter. |
Moment 2 Skrell og kutt ca 400 g jordskokk i grove biter, og kok i ca 10 minutter (eller til de er møre) i vannet fra punkt 1. |
Moment 3 Skrell og kutt 1 stk rødbete i staver på ca 1x4 cm. Ha rødbetstavene i en kjele sammen med 1 ss hvitvinseddik, 2 ss sukker, 5 dl vann og litt salt. Kok i ca 10 minutter på svak varme. Finhakk 1/2 pk fersk timian. |
Moment 4 Kutt ca 700 g torskefilet i porsjonsstykker, og ha stykkene i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og ha over finhakket timian. Bak i ovnen i 10-12 minutter. |
Moment 5 Sil vannet av kjelen med jordskokk, og kjør til en puré med en stavmikser eller i en blender sammen med 1 ss smør og 1/4 dl melk. Smak til med salt. |
Moment 6 Server timianbakt torskefilet med lettsyltet rødbete og jordskokkpuré. |