Mengde | Enhet | Vekt | Vare | Artikelnr | Hjemme |
---|---|---|---|---|---|
0.50 | stk | 0.00g | agurk | ||
1.00 | stk | 0.00g | brokkoli | ||
2.00 | stk | 0.00g | gulrot | ||
250.00 | ca-g | 0.00g | økologisk couscous | ||
0.50 | stk | 0.00g | purreløk | ||
700.00 | ca-g | 0.00g | seifilet | ||
0.00 | 0.00g | aluminiumsfolie | (H) | ||
1.00 | stk | 0.00g | fiskebuljongterning | (H) | |
1.50 | ss | 0.00g | hvetemel | (H) | |
4.00 | dl | 0.00g | melk | (H) | |
0.00 | 0.00g | olje | (H) | ||
0.00 | 0.00g | pepper | (H) | ||
0.00 | 0.00g | salt | (H) | ||
1.50 | l | 0.00g | vann | (H) | |
6.00 | dl | 0.00g | vann | (H) |
Moment 1 Kok opp 6 dl vann i en kjele. Tilsett ca 250 g økologisk couscous når det koker, og småkok i ca 12 minutter på svak varme. |
Moment 2 Kutt 1/2 stk purreløk i tynne skiver, og fres den i litt olje i en romslig stekepanne på middels varme. Strø over 1 1/2 ss hvetemel og rør godt. Visp inn 4 dl melk (litt om gangen for å unngå klumper) og 1 stk fiskebuljongterning. La dette koke opp under omrøring. |
Moment 3 Skrell og kutt 2 stk gulrot i staver på ca 1x3 cm. Del 1 stk brokkoli i små buketter. Sett 1 1/2 l vann på kok i en kjele. |
Moment 4 Porsjonér og krydre ca 700 g seifilet med salt og pepper. |
Moment 5 Legg fiskebitene ned i den kokende sausen. Senk varmen og legg på et lokk. Eventuelt dekk over stekepannen med aluminiumsfolie. La fisken trekke i ca 10 minutter. Kok gulrot og brokkoli i 3-4 minutter i vannet fra punkt 3. |
Moment 6 Bruk en potetskreller eller ostehøvel, og høvle tynne remser av 1/2 stk agurk. Sett til side i en serveringsskål. |
Moment 7 Server sei i kremet purreløksaus med økologisk couscous og grønnsaker. |