Mengde | Enhet | Vekt | Vare | Artikelnr | Hjemme |
---|---|---|---|---|---|
800.00 | ca-g | 0.00g | asterixpotet | ||
1.00 | stk | 0.00g | blomkål | ||
0.50 | stk | 0.00g | granateple | ||
600.00 | ca-g | 0.00g | kveitefilet | ||
2.00 | stk | 0.00g | plommetomat | ||
0.50 | stk | 0.00g | sitron | ||
0.50 | pk | 0.00g | vårløk | ||
1.00 | dl | 0.00g | melk | (H) | |
0.00 | 0.00g | olivenolje | (H) | ||
2.00 | ss | 0.00g | olivenolje | (H) | |
0.00 | 0.00g | pepper | (H) | ||
0.00 | 0.00g | salt | (H) | ||
1.00 | ss | 0.00g | smør | (H) | |
2.00 | l | 0.00g | vann | (H) |
Moment 1 Sett ovnen på 220 grader. Sett 2 l vann på kok i en kjele, og kok ca 800 g asterixpotet i en annen kjele i ca 20 minutter. |
Moment 2 Kutt 1 stk blomkål i to, og fjern bladene. Kutt blomkålen i buketter, og kok i vannet fra punkt 1 i ca 10-12 minutter. |
Moment 3 Finhakk 2 stk plommetomat og 1/2 pk vårløk, og bland sammen med 2 ss olivenolje og litt salt og pepper. |
Moment 4 Porsjoner ca 600 g kveitefilet i like stykker, og ha i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og ha over saft fra 1/2 stk sitron. Stek i ovnen i 8-10 minutter. |
Moment 5 Sil vannet av blomkålen, og kjør grovt med en stavmikser eller en blender sammen med 1 dl melk, 1 ss smør og litt salt. |
Moment 6 Kutt kun gjennom skallet med en skarp kniv på 1/2 stk granateple, og vri halvdelene i motsatt retning til de løsner. Bruk baksiden av en skje, og bank ut frøene fra hver halvdel (det er frøene som skal brukes!). |
Moment 7 Server kveite med blomkålkrem, poteter og tomatsalsa. Topp med granateplefrø. |