Cookbook

Kveite med blomkålkrem, poteter, tomatsalsa og granateple

45 minutes Beginner
Ingredienser
Mengde Enhet Vekt Vare Artikelnr Hjemme
800.00 ca-g 0.00g asterixpotet    
1.00 stk 0.00g blomkål    
0.50 stk 0.00g granateple    
600.00 ca-g 0.00g kveitefilet    
2.00 stk 0.00g plommetomat    
0.50 stk 0.00g sitron    
0.50 pk 0.00g vårløk    
1.00 dl 0.00g melk   (H)
0.00   0.00g olivenolje   (H)
2.00 ss 0.00g olivenolje   (H)
0.00   0.00g pepper   (H)
0.00   0.00g salt   (H)
1.00 ss 0.00g smør   (H)
2.00 l 0.00g vann   (H)


OBS-text:

Arbeidsmoment
Moment 1
Sett ovnen på 220 grader. Sett 2 l vann på kok i en kjele, og kok ca 800 g asterixpotet i en annen kjele i ca 20 minutter.
Moment 2
Kutt 1 stk blomkål i to, og fjern bladene. Kutt blomkålen i buketter, og kok i vannet fra punkt 1 i ca 10-12 minutter.
Moment 3
Finhakk 2 stk plommetomat og 1/2 pk vårløk, og bland sammen med 2 ss olivenolje og litt salt og pepper.
Moment 4
Porsjoner ca 600 g kveitefilet i like stykker, og ha i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og ha over saft fra 1/2 stk sitron. Stek i ovnen i 8-10 minutter.
Moment 5
Sil vannet av blomkålen, og kjør grovt med en stavmikser eller en blender sammen med 1 dl melk1 ss smør og litt salt.
Moment 6
Kutt kun gjennom skallet med en skarp kniv på 1/2 stk granateple, og vri halvdelene i motsatt retning til de løsner. Bruk baksiden av en skje, og bank ut frøene fra hver halvdel (det er frøene som skal brukes!).
Moment 7
Server kveite med blomkålkrem, poteter og tomatsalsa. Topp med granateplefrø.
Klikk