Kokebok

Kokebok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adams sunne sjømatoppskrifter 

Kveite med blomkålkrem, poteter, tomatsalsa og granateple

45 min Enkel
Ingredienser
Mengde Enhet Vare
800 ca-g asterixpotet
1 stk blomkål
0.5 stk granateple
600 ca-g kveitefilet
2 stk plommetomat
0.5 stk sitron
0.5 pk vårløk
1 dl melk
2 ss olivenolje
litt   pepper
litt   salt
1 ss smør
2 l vann

"Bla nedover for beskrivelse"


Arbeidsmoment

Moment 1
Sett ovnen på 220 grader. Sett 2 l vann på kok i en kjele, og kok ca 800 g asterixpotet i en annen kjele i ca 20 minutter.
Moment 2
Kutt 1 stk blomkål i to, og fjern bladene. Kutt blomkålen i buketter, og kok i vannet fra punkt 1 i ca 10-12 minutter.
Moment 3
Finhakk 2 stk plommetomat og 1/2 pk vårløk, og bland sammen med 2 ss olivenolje og litt salt og pepper.
Moment 4
Porsjoner ca 600 g kveitefilet i like stykker, og ha i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og ha over saft fra 1/2 stk sitron. Stek i ovnen i 8-10 minutter.
Moment 5
Sil vannet av blomkålen, og kjør grovt med en stavmikser eller en blender sammen med 1 dl melk1 ss smør og litt salt.
Moment 6
Kutt kun gjennom skallet med en skarp kniv på 1/2 stk granateple, og vri halvdelene i motsatt retning til de løsner. Bruk baksiden av en skje, og bank ut frøene fra hver halvdel (det er frøene som skal brukes!).
Moment 7
Server kveite med blomkålkrem, poteter og tomatsalsa. Topp med granateplefrø.

Timianbakt torskefilet med lettsyltet rødbete og jordskokkpuré

50 min Enkel
Ingredienser
 
Mengde Enhet Vare
0.5 pk fersk timian
400 ca-g jordskokk
1 stk rødbete
300 ca-g semi-integrale-ris
700 ca-g torskefilet
1 ss hvitvinseddik
0.25 dl melk
litt   pepper
litt   salt
1 ss smør
2 ss sukker
5 dl vann
6 dl vann
1 l vann
"Bla nedover for beskrivelse"

Arbeidsmoment
Moment 1
Sett ovnen på 220 grader, og sett 1 l vann på kok i en kjele. Kok ca 300 g semi-integrale-ris i 6 dl vann i ca 20 minutter.
Moment 2
Skrell og kutt ca 400 g jordskokk i grove biter, og kok i ca 10 minutter (eller til de er møre) i vannet fra punkt 1.
Moment 3
Skrell og kutt 1 stk rødbete i staver på ca 1x4 cm. Ha rødbetstavene i en kjele sammen med 1 ss hvitvinseddik2 ss sukker5 dl vann og litt salt. Kok i ca 10 minutter på svak varme. Finhakk 1/2 pk fersk timian.
Moment 4
Kutt ca 700 g torskefilet i porsjonsstykker, og ha stykkene i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og ha over finhakket timian. Bak i ovnen i 10-12 minutter.
Moment 5
Sil vannet av kjelen med jordskokk, og kjør til en puré med en stavmikser eller i en blender sammen med 1 ss smør og 1/4 dl melk. Smak til med salt.
Moment 6
Server timianbakt torskefilet med lettsyltet rødbete og jordskokkpuré.

Sei i kremet purreløksaus med økologisk couscous og grønnsaker

22 min Enkel
Ingredienser
 
Mengde Enhet Vare
0.5 stk agurk
1 stk brokkoli
2 stk gulrot
250 ca-g økologisk couscous
0.5 stk purreløk
700 ca-g seifilet
litt   aluminiumsfolie
1 stk fiskebuljongterning
1.5 ss hvetemel
4 dl melk
litt   olje
litt   pepper
litt   salt
1.5 l vann
6 dl vann
"Bla nedover for beskrivelse"

Arbeidsmoment
Moment 1
Kok opp 6 dl vann i en kjele. Tilsett ca 250 g økologisk couscous når det koker, og småkok i ca 12 minutter på svak varme.
Moment 2
Kutt 1/2 stk purreløk i tynne skiver, og fres den i litt olje i en romslig stekepanne på middels varme. Strø over 1 1/2 ss hvetemel og rør godt. Visp inn 4 dl melk (litt om gangen for å unngå klumper) og 1 stk fiskebuljongterning. La dette koke opp under omrøring.
Moment 3
Skrell og kutt 2 stk gulrot i staver på ca 1x3 cm. Del 1 stk brokkoli i små buketter. Sett 1 1/2 l vann på kok i en kjele.
Moment 4
Porsjonér og krydre ca 700 g seifilet med salt og pepper.
Moment 5
Legg fiskebitene ned i den kokende sausen. Senk varmen og legg på et lokk. Eventuelt dekk over stekepannen med aluminiumsfolie. La fisken trekke i ca 10 minutter. Kok gulrot og brokkoli i 3-4 minutter i vannet fra punkt 3.
Moment 6
Bruk en potetskreller eller ostehøvel, og høvle tynne remser av 1/2 stk agurk. Sett til side i en serveringsskål.
Moment 7
Server sei i kremet purreløksaus med økologisk couscous og grønnsaker.

Olivenbakt brosme med økologisk aspargesrisotto

25 min Enkel
Ingredienser
 
Mengde Enhet Vare
700 ca-g brosmefilet
1 stk grana padano
1 stk hvitløksfedd
1 pk økologisk aspargesrisotto
0.5 stk purreløk
1 glass svarte oliven
1 ss olivenolje
litt   pepper
litt   salt
"Bla nedover for beskrivelse"

Arbeidsmoment
Moment 1
Sett ovnen på 225 grader.
Moment 2
Kok 1 pk økologisk aspargesrisotto som anvist på pakken. Riv 1 stk grana padano, og vend inn i risottoen mot slutten, som anvist på pakken.
Moment 3
Miks sammen 1 glass svarte oliven (hell bort laken de ligger i), 1 stk hvitløksfedd1 ss olivenolje og litt pepper med en stavmikser eller i en blender.
Moment 4
Del ca 700 g brosmefilet i porsjonsstykker, og legg stykkene i en ildfast form. Krydre med litt salt og pepper. Legg deretter et lag av olivenmiksen over fisken, og bak i ovnen i ca 15 minutter.
Moment 5
Vask og finsnitt 1/2
stk purreløk, og vend inn i risottoen de siste 6 minuttene av koketiden.
Moment 6
Server olivenbakt brosme med økologisk aspargesrisotto.

Asiatisk lyrform med kokosmelk, ingefær og chili

30 min Enkel
Ingredienser
 
Mengde Enhet Vare
1 pk essenzaris
0.5 stk grønn chili
1/3 pk gulrot
1 bit ingefær
1 boks kokosmelk
1 stk lime
700 ca-g lyrfilet
2 stk plommetomat
litt   pepper
litt   salt
6 dl vann
"Bla nedover for beskrivelse"


Arbeidsmoment
Moment 1
Sett ovnen på 220 grader, og kok 1 pk essenzaris i 6 dl vann i ca 15 minutter.
Moment 2
Skrell og riv 1/3 pk gulrot på et rivjern, og finhakk 1 bit ingefær og 1/2 stk grønn chili. Ha dette i en bolle sammen med saft fra 1 stk lime og 1 boks kokosmelk, og kjør glatt med en stavmikser. Smak til med salt ogpepper. Finhakk 2 stk plommetomat.
Moment 3
Porsjonèr ca 700 g lyrfilet i stykker på ca 3x3 cm, og legg i en ildfast form sammen med plommetomat. Ha over sausen, og stek i ovnen i 10-12 minutter.
Moment 4
Server asiatisk lyrform med kokosmelk, ingefær og chili.
Klikk